|
Image
Afbeelding
Josine Backus
Role
Advisor - Focal Countries | Brazil
Email
j.backus [at] dutchculture.nl
 

[Open Call] Podiumkunstenaars gezocht voor Olympisch cultureel programma

Image
Afbeelding
Caption
Coletivo Pi geeft een voorstelling tijdens de "Maratona Cultural Cidade Olímpica" in 2015 bij het Nationaal Museum voor Schone Kunsten in Rio de Janeiro

[Open Call] Podiumkunstenaars gezocht voor Olympisch cultureel programma

Ervaren musici, dansers en theatermakers die samen met Braziliaanse vakgenoten nieuw werk willen creëren kunnen zich aanmelden voor 21 maart

Nederland is een van de landen die door Brazilië is uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het Olympisch cultureel programma in Rio de Janeiro. De Nederlandse cultuurfondsen, Dutch Performing Arts (namens het Fonds Podiumkunsten) en DutchCulture stellen het Nederlandse programma mede samen. Aan de Braziliaanse kant neemt het internationale podiumkunstenfestival TEMPO het voortouw. De organisatie werkt daarbij nauw samen met andere culturele festivals en organisaties in Rio de Janeiro.

Het doel van het Olympisch cultureel programma is om vernieuwende samenwerkingen tot stand te brengen tussen 10 Nederlandse en 10 Braziliaanse kunstenaars in verschillende disciplines. Zij zullen gezamenlijk nieuw werk creëren, dat tijdens verschillende presentaties en een grootschalig evenement wordt gepresenteerd.

Aanmelden voor het Olympisch cultureel programma
Dutch Performing Arts zoekt voor het Olympisch cultureel programma naar ervaren Nederlandse podiumkunstenaars die van 11 tot en met 31 juli 2016 in Brazilië kunnen verblijven. Meer informatie over de aanmeld- en selectieprocedure is te vinden op de website van Fonds Podiumkunsten.

Did you find this information useful?
0