|
Image
Afbeelding
Josine Backus
Role
Advisor - Focal Countries | Brazil
Email
j.backus [at] dutchculture.nl
 

Braziliaanse film booming behalve in eigen land

Image
Afbeelding
Caption
De Braziliaanse film Where I grow old is genomineerd voor de Hivos Tiger Awards Competition 2016

Braziliaanse film booming behalve in eigen land

Op 4 februari vertelt Julia Levy over de actuele ontwikkelingen in de Braziliaanse filmindustrie. Ineke Holtwijk schreef hier eerder al een artikel over.

Aan goede films en getalenteerde makers is geen gebrek in de Braziliaanse filmindustrie. Toch is lang niet elke film te zien in de bioscopen in eigen land. Filmexpert Julia Levy Tavares vertelt op donderdag 4 februari bij DutchCulture over recente ontwikkelingen in de Braziliaanse cinema. Voormalig correspondent in Brazilië Ineke Holtwijk schreef onlangs een artikel over de opmerkelijke spagaat waarin de Braziliaanse filmindustrie zit.

Julia Levy Tavares is new business manager voor Grupo Estação de Cinema, het grootste artfilm-circuit van Rio de Janeiro. Zij was adviseur voor de Brazilian Association of Independent Television Producers (ABPI-TV). De filmexpert ontwikkelde jarenlang het audiovisueel beleid voor Rio de Janeiro State en vertegenwoordigde de Braziliaanse overheid bij internationale filmfestivals waaronder die in Cannes, Rotterdam en Berlijn.

Film zoekt publiek
Op donderdag 4 februari gaat Julia Levy Tavares bij haar presentatie in op actuele ontwikkelingen in de Braziliaanse filmwereld. Levy Tavares is in Nederland voor het International Film Festival Rotterdam, samen met een aantal Braziliaanse regisseurs en producenten, op zoek naar nieuwe markten en buitenlandse financiering voor Braziliaanse film.

Opmerkelijk is dat in Brazilië veel producties worden gemaakt die niet zelden in het buitenland in de prijzen vallen en succesvol zijn in buitenlandse bioscopen. In hun thuisland raken regisseurs en producenten de producties met moeite kwijt en lukt het soms alleen als de films internationaal succes zijn. Voormalig correspondent Ineke Holtwijk maakte er dit artikel over.

In 2015 schreef Julia Levy Tavares voor DutchCulture een bijdrage over de Braziliaanse filmwereld voor de Mapping Brazil. Deze online culturele gids geschreven door Braziliaanse experts, maakt Nederlandse kunstenaars, makers en culturele organisaties wegwijs in de Braziliaanse cultuursector.

Did you find this information useful?
0